domingo, 12 de septiembre de 2021

 

TALLER “ENTRE PARETS”

DE ELENA I CONCHA 2019



El fem és un problema que afecta el món sencer i al qual ja no podem, simplement, continuar ignorant o sense donar-li la importància que es mereix. Al llarg de la història s'ha acumulat com a resultat d'una escassa responsabilitat social i insuficients programes de sostenibilitat. Mitjançant aquesta mena de tallers volem fer una crida a la societat sobre la urgència de convertir el fem en alguna cosa més que una deixalla”.

La idea d'aquest taller va sorgir després del contacte que vam establir amb Mari Cruz i Fina, components de l'Associació Cultural La Fontanella de Costur, en un viatge sobre Activitats i Desenvolupament Cultural en el Medi rural a França, organitzat per la Universitat Jaume I de Castelló i la Comarca de la Foia d'Osca. Allí vam conéixer el Projecte que porten a terme “Entre Parets”, el qual ens va semblar molt interessant i ens vam oferir per a aportar el nostre granet d'arena.


El passat 27 de Juliol, gràcies a l'Associació i al suport dins del marc del Projecte d'Acompanyament del Programa d'Extensió Universitària-Patrimoni de la Universitat Jaume I, portàrem a terme una sessió de treball amb un grup bastant nombrós format per persones de diferents edats, on treballàrem amb Plàstics (material Reciclat i Actual) com a elements d'unió amb la Pedra en Sec (material Natural i amb Història); prenent consciència de la gran problemàtica que hi ha en el nostre Medi Ambient i particularment en el fons dels nostres mars, creant entre els murs de pedra seca espais plens de color.

El nostre objectiu durant el taller va ser ensenyar a manipular i conéixer els diferents tipus de plàstics que hi ha en el nostre entorn diari i al nostre voltant, per a donar-los una nova Funció Estètica i Artística. A més, el reciclatge és un recurs mitjançant el qual es potencia molt el procés de la creativitat i la imaginació, molt important per al desenvolupament personal i col·lectiu.
Les obres que arribàrem a realitzar van ser “Tapís d'unió entre murs”, “Cascades de flors” i “Enfiladisses i plantes”. Gràcies a la bona participació i col·laboració dels assistents i, sobretot al bon ambient que va haver-hi en el transcurs del taller, el resultat va ser molt gratificant per a tots.


Actualment hi ha molts artistes que creen obres amb gran diversitat de materials reciclats, de tota mena. Us convidem a conéixer-les, algunes d'elles són espectaculars.


Elena i Concha


No hay comentarios:

Publicar un comentario