domingo, 12 de septiembre de 2021

 


L'any 2020 per al Grup Patrimoni de Costur ha sigut un any de parada, la pandèmia de la COVID-19 ens ha fet aturar-nos en molts aspectes i este és un d'ells.

Per altra banda, potser també este temps de confinament i aïllament social ens ha permés fixar els ulls i el pensament en la riquesa i senzillesa de tot el que ens envolta, ens ha permés valorar un poc més el que ja pareixia que valoràvem. El patrimoni d'un poble com Costur, així com el de tants altres, ha sigut el punt de mira des de les finestres de casa, des de les fotografies que teníem arxivades, des de les converses en les famílies, des de les moltes propostes culturals que en format online han mostrat racons tan volguts i estimats. Per això, també ha sigut un temps de reflexió, de pensar en futurs projectes i també de mirar enrere i valorar el treball realitzat .


Va ser l'any 2017 quan vam publicar la primera revista “Tota Pedra fa paret”, on es recollien les activitats de la primera jornada “Tota pedra fa paret”. Tot i això, com tots sabem, des de l'any 2012 que es va crear el Grup Patrimoni de Costur, s'han dut a terme activitats patrimonials que s'han anat publicant puntualment en les diferents revistes de la Fontanella i també en la revista Memòria Viva del Grup Patrimoni de l'UJI.

Esperem poder tornar a la normalitat molt prompte i fer realitat eixos nous projectes que de moment sols són esquemes en un full en blanc, però que sempre tenen al patrimoni costurenc com a eix central.


No hay comentarios:

Publicar un comentario