domingo, 12 de septiembre de 2021

 

LA RECERCA DEL TRESOR



Quan estàvem pensant les activitats per a la setmana cultural, vam idear l’activitat del Geocaching per llocs del terme de Costur com a una activitat per a participants de totes les edats, però també pensàrem que es quedava un poc gran per als xiquets del poble, ja que era una activitat que necessitarien fer amb els pares i que podia ser un poc llarga per als més menuts.

Així que decidirem donar-li unes voltes al cap per veure com podíem fer un joc de pistes com el Geocaching, però per dins del poble. I així, vam pensar pistes fàcils per a identificar alguns llocs, on els xiquets havien de fer una prova basada en l’observació de l’entorn i així aconseguir una altra pista que els portaria a un altre lloc. Seguint un mapa del poble com uns grans pirates en la seua recerca del tresor, havien de completar sis proves que els portarien a un baül ple de premis.

Quan els xiquets arribaren a la plaça, els donarem un mapa per a cadascun d’ells i els organitzarem per grups als quals els assignàrem un color (cada color tenia un recorregut) i una pista per a anar a un lloc diferent, així evitàvem que anaren tots junts a un mateix lloc.

A poc a poc anaven acudint al lloc indicat amb la pista i aconseguien fer la prova, fins arribar a l’última, on obtenien una peça d’un trencaclosques que farien entre tots per a trobar les claus del baül i aconseguir el premi.

En totes les pel·lícules de pirates al més pur estil Piratas del Caribe, els personatges s’enfronten a grans tempestes enmig del mar; en la nostra recerca no podien faltar aquestes dificultats i el temps també va voler participar, i fer la seua aparició deixant caure unes gotes d’aigua per a fer més interessant el final de la prova.

Aquesta recerca del tresor no pretenia ser una prova de competició, volia apropar als xiquets als indrets del poble i a l’observació del seu entorn, on el més important no era arribar en primer lloc sinó passar una vesprada divertida, i a la col·laboració entre tots per tal d’aconseguir el gran premi.

Lorena García Pallarés



No hay comentarios:

Publicar un comentario