jueves, 14 de mayo de 2015

ELS AMICS I AMIGUES DE L’ESCOLA DEL CANTO DE BENASSAL


Avui comencem una secció nova al nostre bloc, presentar-vos grups de patrimoni d'altres pobles i els seus treballs. Com nosaltres busquen protegir i mostrar aquests valors que tenen en el seu territori

Amics i Amigues de l'Escola del Canto són un grup d'amics, majoritàriament de Benassal i voltants, enamorats dels seus paratges. Es tracta d'una associació creada per recuperar aquest bé patrimonial i que pretén restaurar la casa del mestre i  fer un refugi lliure de muntanya.






La "Escola del Canto" és una escola rural que es va crear per escolaritzar els nens que vivien a les masies més allunyades de Benassal. Va funcionar des de 1932 fins de 1973. Situada al terme de la localitat del Maestrat, a la confluència amb Vilafranca i Vistabella.
Les aportacions aconseguides a través d'Internet, mitjançant el micromecenatge, i l'esforç d'Amics del Canto, han permès fer la restauració. Els diners s'ha invertit en els materials, ja que el treball ha estat voluntari, el que antigament es nomenava “jornal de vila”.
L'antiga escola s'ha transformat en una aula museu d'accés lliure, mentre que la casa del mestre és ara un refugi de muntanya. Durant l'últim any, els voluntaris han realitzat diverses visites a l'escola, situada a tres hores a peu de Benassal. La seva tasca s'ha centrat en la reparació de bigues i teulades, el lluït de parets, la neteja de l'exterior, la restauració de la terrassa, treballs de fusteria, ferreria, pintura, finestres, reixes ....  També la rehabilitació dels pupitres, la taula del mestre i les pissarres. I finalment faran un documental audiovisual sobre la "Escola del Canto".

Després de la restauració


Aquest grup,  a tingut un reconeixement a la seua llavor. Junt a la Fundació Carles Salvador han sigut premiats amb els Premis  Maestrat Viu 2015 amb el apartat dirigit a col.lectius i entitats.

Enhorabona!!! I endavant!!

Vídeo de promoció:
https://vimeo.com/71972460

Mes informació:
http://patrimoni.peu-uji.es/index.php/es/inicio/11-noticies/738-los-amics-i-amigues-de-l-escola-del-canto-de-benassal-obtienen-el-premio-maestrat-viu-2015


No hay comentarios:

Publicar un comentario