jueves, 19 de marzo de 2015

XVII MOSTRA CULTURAL DE L’ALCALATÉN 2015



Aquest any 2015 ha arribat el moment a Costur de organitzar la XVII Mostra Cultural de l’Alcalatén, el 6 de Juny. És temps de retrobar-se amb els pobles de la comarca, de fer realitat tot el que durant mesos s’ha gestat. De mostrar les nostres tradicions i gastronomia.
En aquesta edició de la Mostra a Costur, aprofitant el treball començat per el Grup d’Estudi del Patrimoni de la AC La Fontanella, estem preparant  exposicions i diferents activitats centrades amb el tema de l’aigua i el seu aprofitament a tota la comarca de l’Alcalatén.


 Tots sabem que l’aigua sempre ha sigut al llarg de la història un be necessari per a la subsistència de les comunitats. La seva disponibilitat en cada territori, les infraestructures per al seu aprofitament, (cisternes, pous, basses, cocons, sènies...) han sigut  de vital importància per als seus habitants i  una  part fonamental de la cultura de cada poble.


Per tant és una oportunitat per a parar un moment i posar la mirada en tots els elements que configuren la cultura de l’aigua, que ha marcat una forma de viure, el  caràcter de les persones i el paisatge que ens rodeja.

Al Museu de Ceràmica de l'Alcora
 Així a través de  les  diferents exposicions i activitats organitzades és podrà  fer un repàs visual de com s’ha aprofitat  l’aigua en les terres de l’Alcalatén:  com s’ ha recollit , conduit  i emmagatzemat  l’aigua naixent i la de la pluja. I com després s’ha utilitzat per al consum humà, per als animals, per a regar i fer moure els molins. Per a finalment seguir serpentejant per els barrancs fins la rambla, els pantans i el mar, quan les pluges ho han fet possible. 
Allí on hi aigua hi ha vida. 



Mulla’t i gaudeix!!! T’esperem el 6  de Juny a Costur!!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario