domingo, 24 de octubre de 2021

 DETERIORACIÓ DEL PATRIMONI DE COSTUR, ELS POUS DEL POBLE



Ens hem adonat de la deterioració que han patit els pous del poble, amb caiguda de diferents pedres de la seua estructura. Des de l'AC La Fontanella hem fet un escrit a l'ajuntament comunicant aquest fet perquè ho considerem de gran importància, els informen, i preguem que prenguen els mesures pertinents i és realitze una revisió dels pous del poble. S'ha de tindre en compte que la construcció de pedra en sec és patrimoni cultural immaterial, que aquests pous són elements territorials amb un valor natural, cultural i paisatgístic que considerem s'ha de protegir.



La Constitució Espanyola, en l'article 46 estableix que els poders públics garantiran la conservació i promouran l'enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic dels pobles d'Espanya i dels béns que l'integren.

Des de la Generalitat Valenciana, amb la finalitat d'impulsar la conservació, promoció i difusió del patrimoni cultural valencià, es convoquen subvencions dirigides a la catalogació de béns immobles de pedra en sec, així com per a promoure la recuperació, el manteniment, la conservació i la protecció de l'arquitectura de la pedra en sec en el nostre territori.

No hay comentarios:

Publicar un comentario