domingo, 12 de septiembre de 2021

 





GEOCACHING COSTUR

Per a qui no conega el Geocaching, és un joc que consisteix a amagar i encontrar caixes, anomenades geocachés, amb ajuda del GPS i del mòbil. Actualment hi ha geocachés repartits per tot el món, molts d’ells formant rutes per conéixer el territori.

En la nostra versió del joc eliminem el GPS i el substituïm per pistes amagades dins de caixes de metall. Les caixes donen pistes però, de vegades, també és necessari preguntar per tal d'obtenir més informació i arribar al lloc, amb la qual cosa volem motivar la transmissió de les històries i la cultura entre els habitants del nostre poble i els jugadors.

L’objectiu d’aquesta activitat és conéixer el terme de Costur, amb llocs que moltes vegades, a pesar de tindre’ls molt a prop, ens passen desapercebuts. Durant el recorregut passem per construccions de pedra en sec, basses, pous i fonts, i construccions desaparegudes però permanents en el record. Cada pista ens porta d’un lloc a un altre, fins a un total de set espais diferents.



El període de l’activitat era d’una setmana, però el vam allargar un poc més perquè molta gent es va quedar amb ganes de jugar!

L’últim dia de la Setmana Cultural vam fer entrega dels premis i obsequis als participants. Esperem que tots ho hàgeu passat molt bé i vos queden ganes de repetir!





No hay comentarios:

Publicar un comentario