sábado, 30 de septiembre de 2017

A SOBRE DE LES PEDRES

Intervenció artística en un espai natural de Costur


Activitat: workshop del Museu de Ceràmica per al projecte “Tota pedra fa paret”

Dintre del projecte “Tota Pedra fa Paret” de la A.C la Fontanella, el Museu de Ceràmica de l’Alcora ha elaborat una proposta per a la creació d’un obra que pugua formar part del paisatge de Costur. Un taller artístic per a l’alumnat del CEIP de Costur i obert a la participació de la resta de la població que culminarà amb la instal·lació d’un obra artística en un espai natural de Costur; es a dir una intervenció artística que s’engloba dintre de la tendència de l’art contemporani del landscape.
La iniciativa s’engloba dintre de les diferents accions que l’associació ha preparat durant l'estiu de 2017 i que pretenen reivindicar el paper de la pedra com a recurs turístic i actual del paisatge de Costur: s’inclouen activitats deportives, xerrades, excursions, tertúlies, música, dansa, etnologia, etc.
El projecte consta de dues propostes: Les altres pedres de Costur i el workshop ”Tota pedra fa paret”. A la primera proposta aconseguirem les matèries primes per a realitzar l’obra artística a l’entorn natural de la localitat (argila, sorra, guix) i a la segona modelarem els elements que s’instal·laran a l’espai natural.

Les altres pedres de Costur
El divendres 29 de septembre vam anar, des de l'escola a la mina de la partida Algepsar, situada entre els termes de Costur i l’Alcora (al final del Camí de l’Algepsar de Costur). Allí trobem vetes d’argila i de guix; d’aquí vam extraure el material necessari per a elaborar les peces ceràmiques que constituiran la nostra obra.
  • Excursió comentada fins a la mina de l’Algepsar
  • Recollida de materials de superfície.
  • Xerrada y pràctica dels mètodes tradicionals de preparació de l’argila: decantació en tines, colat del fang en sedàs, pastat del fang
  • Pràctica: preparació de l’argila. Una vegada colada, l’argila és quedarà a l’escola en un espai al aire lliure, però amb protecció per a la pluja. Els nens deuran comprovar l’estat en que es troba durant tota la setmana. En el moment en que es troba en estat plàstic el retiraran de les tines i el taparan en plàstic per a poder utilitzar-lo en el workshop.
    Contiunuarem l'activitat el proper divendres 6 d'octubre.













No hay comentarios:

Publicar un comentario