jueves, 11 de diciembre de 2014



LA BASSA ROJA

Avui us presentem la Bassa Roja, que és una de les zones humides de caràcter temporal del nostre terme municipal. Com ja sabeu, per a nosaltres té un significat especial per ser el punt d'inici del nostre projecte. 
Les basses temporals són espais colonitzats ràpidament, quan tenen aigua, pels amfibis, i també per determinats invertebrats i crustacis, durant l'època de reproducció. Els ous dels amfibis poden romandre inactius durante quatre o cinc anys fins que una època de pluges els activa i es reprodueixen. Els amfibis són els vertebrats més amenaçats del planeta i per això és necessati adoptar mesures de gestió de les diferents espècies i dels seus hàbitats, tal com proposen Sancho i Lacomba (2010) al "Manual conservación y restauración de puntos de agua para la biodiversidad", publicat per la Conselleria de Medi Ambient, Aigua i Urbanisme de la Generalitat Valenciana.
http://unaltrecosturespossible.blogspot.com.es/2013/03/fotos-de-la-bassa-roja.html




El paratge de la Bassa Roja, a més de la bassa en si, posseeix molts més tresors que us anirem explicant poc a poc. De moment us proposem una passejada des del poble fins a la Bassa Roja. És circular i pel camí podreu gaudir del paisatge i d'altres referències del nostre patrimoni, com parets de pedra en sec, oliveres centenàries ...

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7059459

http://patrimonidecostur.blogspot.com.es/2014/06/sender-patrimoni-de-costur-3-bassa-roja.html



No hay comentarios:

Publicar un comentario