PATRIMONI CULTURAL
GASTRONÓMIC
PASTISOS DE CARABASSA
BACONERA
Dins del nostre patrimoni
cultural es troben les receptes de gastronomia que durant anys s'han
estat fent al nostre poble, i en pobles de la comarca. Les receptes i
trucs a l'hora d'elaborar-los han anat passant de mares a filles fins
a l'actualitat. A la AC La Fontanella intentem conservar, i si cal
recuperar, aquestes receptes per escrit, publicant-les a la revista
perquè considerem que són part de la nostra història, de la nostra
cultura i del nostre patrimoni.
Avui us explicarem com es
fan els pastisos de carbassa baconera.
Per començar cal preparar la mica. S'utilitzen les carabasses
ben
granades, quan ja
ens hem cansat de fer truites de carabassa, olla d'estiu o puré,
deixem de collir-les i que es facen grans, poden arribar a medir 60,
70 cm. Una vegada estan a punt es poden conservar uns mesos.
Carabasses |
Quan es volen fer els pastissos es tritura la polpa i es prepara una
melmelada utilitzant sucre i mel, i amb un toc final de ratlladura de
llimona i canyella.
Mica |
Aquest serà el farciment
dels pastisos i la massa porta els següents ingredients:
- Un litre d'oli
- Mig litre d'aiguardent
- Una mica de moscatell
- Farina, la que admeta.
La massa no ha de quedar dura.
Es
fan boletes de pasta que despres amb l'ajuda de dos paperets
s'aplanen i s'omplin amb la mica, sols queda posar sucre per
sobre i al forn.
També es poden farcir de
boniato o cabell d'àngel
Val la pena
No hay comentarios:
Publicar un comentario