jueves, 23 de junio de 2016

PATRIMONI CULTURAL GASTRONÓMIC
PASTISOS DE CARABASSA BACONERA



Dins del nostre patrimoni cultural es troben les receptes de gastronomia que durant anys s'han estat fent al nostre poble, i en pobles de la comarca. Les receptes i trucs a l'hora d'elaborar-los han anat passant de mares a filles fins a l'actualitat. A la AC La Fontanella intentem conservar, i si cal recuperar, aquestes receptes per escrit, publicant-les a la revista perquè considerem que són part de la nostra història, de la nostra cultura i del nostre patrimoni.



Avui us explicarem com es fan els pastisos de carbassa baconera.
Per començar cal preparar la mica. S'utilitzen les carabasses ben granades, quan ja ens hem cansat de fer truites de carabassa, olla d'estiu o puré, deixem de collir-les i que es facen grans, poden arribar a medir 60, 70 cm. Una vegada estan a punt es poden conservar uns mesos. 

Carabasses


Quan es volen fer els pastissos es tritura la polpa i es prepara una melmelada utilitzant sucre i mel, i amb un toc final de ratlladura de llimona i canyella.

Mica


Aquest serà el farciment dels pastisos i la massa porta els següents ingredients:
- Un litre d'oli
- Mig litre d'aiguardent
- Una mica de moscatell
- Farina, la que admeta. La massa no ha de quedar dura.



Es fan boletes de pasta que despres amb l'ajuda de dos paperets s'aplanen i s'omplin amb la mica, sols queda posar sucre per sobre i al forn.





També es poden farcir de boniato o cabell d'àngel

Val la pena



No hay comentarios:

Publicar un comentario